Emoji Filmi

Emoji filmi 2017 yapımı bilim kurgu tarzında bir Amerikan filmi. Akıllı telefonlarda ve bilgisayarlardaki emojileri konu alıyor. Film 86 dakika uzunluğunda. 50 milyon Amerikan doları bütçeyle çekildi ve dünya çapında toplam 217,8 milyon dolar gelir elde etti. Emoji filmi Columbia Pictures ve Sony Pictures Animation tarafından üretildi. Filmin yönetmeni Tony Leondis.

Filmdeki emojileri seslendiren kişiler şunlar; T.J. Miller, James Corden, Anna Faris, Maya Rudolph, Steven Wright, Jennifer Coolidge, Patrick Stewart, Christina Aguilera, Sofía Vergara, Sean Hayes, Rachael Ray, Jeff Ross, Jake T. Austin, Tati Gabrielle, Rob Riggle, Conrad Vernon, Tony Leondis ve Liam Aiken.

Emoji filmindeki müzikler Patrick Doyle tarafından hazırlandı. Ricky Reed filmin orjinal şarkısı Googd Vibration'ı söyledi. Bunlar dışında da filmde Christina Aguilera'nın Feel This Moment şarkısı kullanıldı.

Film şu ödülleri kazandı: En Kötü Film Altın Ahududu Ödülü, En Kötü Yönetmen Altın Ahududu Ödülü, En Kötü Ekran Kombosu Altın Ahududu Ödülü ve En Kötü Ekran Oyunu Altın Ahududu Ödülü.